Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η κανέλα ως φυσικό συντηρητικό τροφίμων

Η κανέλα είναι ένα από τα αρχαιότερα μπαχαρικά στον κόσμο και είναι ξακουστή για την γλυκιά της μυρωδιά. Χρησιμοποιείται κυρίως στη μαγειρική για να αρωματίσει και να τονώσει τη γεύση φαγητών και γλυκών. Αυτό όμως που πολλοί αγνοούν, είναι η ιδιότητά της σαν φυσικό συντηρητικό. Η κανέλα έχει τη δυνατότητα να σταματά την ανάπτυξη των μικροβίων και να σκοτώνει βακτήρια και μύκητες στα τρόφιμα, όπως η σαλμονέλα.


Ανά τους αιώνες, η κανέλα ήταν ένα αγαπητό μπαχαρικό σε πολλούς λαούς και γιαυτό η τιμή της ήταν πάντα υψηλή. Οι αρχαίοι την χρησιμοποιούσαν για να διατηρήσουν κομμάτια κρέατος για περισσότερο καιρό, αλλά και για να μεταδώσουν στο κρέας το δυνατό άρωμα της.