Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Αιθέριο έλαιο ρίγανης: Θεραπεύει, ανακουφίζει, απολυμαίνει

Μέσα σε ένα μπουκάλι αιθέριο έλαιο ρίγανης υπάρχει μια ισχυρή βάση από φυτικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να πολεμήσετε έναν ιό, να "σκοτώσετε" τους μύκητες και τα βακτήρια, να διώξετε μακριά τα παράσιτα και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.


Η Ρίγανη έχει χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για 4.000 χρόνια από τους αρχαίους Κινέζους, Έλληνες, και ρωμαϊκή γιατρούς και θεραπευτές. Η λέξη ρίγανη σημαίνει «χαρά του βουνού" στα Ελληνικά και αναφέρεται στο γεγονός ότι η ρίγανη μεγαλώνει καλά σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Όταν ανθίζει ρίγανη έχει ροζ ή μοβ λουλούδια που είναι βρώσιμα (και πολύ νόστιμα) ! Στην ελληνική μυθολογία, ρίγανη δημιουργήθηκε από την Αφροδίτη ως σύμβολο της ευτυχίας.

Πριν από τη δεκαετία του 1940, η ρίγανη ήταν αρκετά σπάνια στην Αμερική. Αμερικανοί στρατιώτες που βρέθηκαν στην Ιταλία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ανέπτυξαν μια αγάπη για το βότανο και το πήραν σπίτι μαζί τους.

Tρόποι για να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο ρίγανης
Mία φορά την ημέρα αναμίξετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο ρίγανης με ελαιόλαδο τοποθετήστε σε μια άδεια κάψουλα ζελατίνης και πιείτε την, αλλά όχι με άδειο στομάχι, για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας.

Βάλτε σε ένα δοχείο υγρού σαπουνιού Gel aloe vera σχεδόν μέχρι πάνω και προσθέστε: 1/4 κουταλάκι του γλυκού έλαιο βιταμίνης Ε (ως φυσικό συντηρητικό), 30 σταγόνες λάδι ρίγανης και προαιρετικά έλαιο λεβάντας ή ότι άλλη μυρωδιά σας αρέσει. Μόλις δημιουργήσατε ένα φυσικό αντιβακτηριδιακό.

Η ρίγανη καταπολεμά τα βακτήρια, την πλάκα, την κακή αναπνοή και τους πόνους των δοντιών, ακόμα και την περιοδοντίτιδα. Προσθέστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο στην οδοντόκρεμα σας και να απομακρύνετε αυτά τα προβλήματα.

Καταπολεμήστε την πιτυρίδα προσθέτοντας μερικές σταγόνες μέσα στο σαμπουάν σας

Τρίψτε εξωτερικά τις αρθρώσεις σας με το αιθέριο έλαιο. Αν θέλετε ανακατέψτε το με λάδι κάνναβης και κάντε μασάζ όπου πονάτε.

Βάλτε μερικές σταγόνες από το έλαιο μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και καταπολεμήστε τους μύκητες των ποδιών. Σε πρόβλημα που επομένη, βάλτε το έλαιο πάνω στο μύκητα. Ισχύει και για τα νύχια.

Απολυμάνετε τα πάντα με την εξής συνταγή: 4 σταγόνες έλαιο ρίγανης, 10 σταγόνες έλαιο λεμονιού, 1/4 φλιτζανιού λευκό ξύδι μέσα σε ένα κουβά ζεστό νερό.

Εφαρμόστε πάνω σε τσιμπήματα από κουνούπια ή άλλα έντομα.

Μια-δύο σταγόνες σε περίπτωση λοίμωξης του αυτιού θα σας ανακουφίσουν. Μαζί με ελαιόλαδο τρίψτε το εξωτερικό μέρος του αυτιού σας. Θα σας ανακουφίσει.

Σε κονδυλώματα. Ανακατέψτε μία σταγόνα ρίγανη με λάδι και εφαρμόστε άμεσα σε περίπτωση κονδυλωμάτων, καλύπτοντας με έναν επίδεσμο. Αντικαταστήστε επίδεσμο καθημερινά και επαναλάβετε μέχρι να εξαφανιστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου