Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ριγανέλαιο, η θαυματουργή σταγόνα

Το Ριγανέλαιο είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από τα άγρια φυτά της ρίγανης. Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τα ωφέλη στην υγεία και την ιατρική ποιότητα του ριγανέλαιου. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο ικανό να αντιμετωπίση ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες, βακτήρια και ιούς πάσης φύσεως.


Ας δούμε μερικές από τις χρήσεις του:

Μολύνσεις του δέρματος: Το Ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο δέρμα για να θεραπεύσει την φαγούρα, μολύνσεις του δέρματος μόνο αν είναι διαλυμένο (σε φυτικό έλαιο).
Προβλήματα χώνευσης: Mια γρήγορη σπιτική θεραπεία για ελαφριά δυσπεψία είναι να πίνει κανείς ένα ποτήρι γάλα ή χυμό ανακατωμένο με δυο-τρεις σταγόνες ριγανέλαιου.

Αντιμετώπιση της γρίπης: Ένα φυσικό και πολύ ισχυρό αντιβιοτικό (σε πολλές περιπτώσεις καλύτερο από τα χημικά αντιβιοτικά) ενώ δεν έχει καμία από τις παρενέργειες αυτών. Εξοντώνει άμεσα τα μικρόβια χωρίς αυτά να γίνονται ανθεκτικά στην χρήση του ριγανέλαιου κάτι που συμβαίνει σχεδόν πάντα με τα χημικά αντιβιοτικά. Θωρακίστε τον οργανισμό σας έναντι του κρυολογήματος και της γρίπης πίνοντας μία σταγόνα ριγανέλαιο αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό. Κάντε εισπνοές από το μπουκαλάκι του ριγανέλαιου για να αντιμετωπίσετε πνευμονικά και αναπνευστικά προβλήματα


Ελαφρά εγκαύματα: Aνακουφιστείτε από τον πόνο αναμιγνύοντας μία σταγόνα ριγανέλαιου σε μία κουταλιά έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Κατάλληλο επίσης για ψωρίαση μυκητίαση και δερματοπάθειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου