Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Λωτός: Κατασπαράξτε αυτόν τον αντικαρκινικό θησαυρό!

Οι λωτοί είναι μία super αντικαρκινική τροφή! Περιέχουν το φλαβονοειδές «Φισετίνη» , η οποία
σχετίζεται με την «δολοφονία» των καρκινικών κυττάρων του μαστού χωρίς να βλάπτει τα φυσιολογικά κύτταρα. Επίσης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη και του Παχέος Εντέρου!


Το χρυσοκόκκινο χρώμα τους οφείλεται στα φλαβονοειδήπου είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, επίσης περιέχουν πολυφαινόλες και κατεχίνες οι οποίες είναι γνωστές για την αντιφλεγμονώδη δράση τους.
Περιέχουν βετουλινικό οξύ, μια ουσία που έχει αποδειχτεί ότι είναι ιδιαίτερα δραστική ενάντια σε αρκετές μορφές καρκίνου.

Περιέχουν β-καροτένιο και λυκοπένιο, ζεαξανθίνη και κρυπτοξανθίνη, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση αλλά και για την εμφάνιση μεγάλου αριθμού ασθενειών. Σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε η κλινική Μάγιο, η ζεαξανθίνη που περιέχει ο πολύτιμος καρπός, η οποία ανήκει στα καροτινοειδή, είναι ένας εξαιρετικός διατροφικός σύμμαχος στην πρόληψη και αντιμετώπιση της ωχράς κηλίδας, ιδιαίτερα σοβαρής πάθησης του ματιού.

Είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικόμας σύστημα και δίνει λάμψη στο δέρμα.

Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β (κυρίως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη,πυριδοξίνη (Β6)και φολικό οξύ) οι οποίες έχουν ευεργετικές ιδιότητες για το νευρικό μας σύστημα.
Είναι πλούσιοι σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο,μαγνήσιο, χαλκό, χολίνη.

Περιέχουνφυτικές ίνεςκαι έτσι είναι ιδιαίτερα ευεργετικός σε άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα.

Χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητα τους σε φυσικά σάκχαρα, είναι μια πολύ καλή πηγήενέργειαςκατάλληλη για άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα (π.χ αθλητές )
Τα 100 γρ φρέσκου λωτού παρέχουν μόλις 70 θερμίδες, άρα είναι ιδανικός για άτομα που ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου