Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα οφέλη του Μηλόξυδου για την υγεία και μια Σπιτική Συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας εύκολα και οικονομικά!

Το ξύδι μηλίτη χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια ως φυσική θεραπεία για μια ευρεία ποικιλία παθήσεων. Παρά το γεγονός ότι, στις μέρες μας, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν μηλόξυδο από το τοπικό κατάστημα υγιεινής διατροφής ,το να πάρει κανείς καθαρό οργανικό ξύδι μηλίτη μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ακριβό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας το πώς να φτιάξετε εύκολα σπιτικό ξύδι μηλίτη από το μηδέν!


Πριν πάμε στο πώς να το φτιάξετε, ας δούμε πρώτα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το γιατί ακριβώς θα πρέπει να καταναλώνουμε ξύδι μήλου.

Θρεπτικά συστατικά
Το ξύδι μηλίτη είναι πολύ θρεπτικό και περιέχει οξικό οξύ, βιταμίνη Β και βιταμίνη C.

Σακχάρο στο αίμα
Το ξύδι μηλίτη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη, αλλάζοντας τον τρόπο που ορισμένα τρόφιμα απορροφούνται στο έντερο, ειδικά σταματώντας την απορρόφηση των τροφών που ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα από τους τρόπους που επιτυγχάνετε αυτό είναι με τη μείωση της απόκρισης της γλυκόζης στους υδατάνθρακες.

Χοληστερόλη
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το ξύδι μηλίτη είναι σε θέση να προστατεύει τα όργανα από τις βλαβερές συνέπειες της χοληστερόλης και την υπεροξείδωση των λιπιδίων, και επίσης αυξάνει την ποσότητα των αντιοξειδωτικών ενζύμων σε αυτές.

Μύκητες
Το ξύδι μηλίτη έχει αποδειχθεί ότι έχει αντι-μυκητιακές ιδιότητες οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το ξύδι μηλίτη ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει την στοματίτιδα, η οποία είναι φλεγμονή των μεμβρανών της στοματικής κοιλότητας, και να σταματήσει τη μυκητιασική λοίμωξη που το προκάλεσε.

Η απώλεια βάρους
Η κατανάλωση του μηλόξυδου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον κορεσμό και μειώνει τους πόθους για άμεση λήψη τροφίμων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και μπορεί να συγκρατήσει την όρεξή σας, καθώς επίσης είναι πολύ χαμηλό σε θερμίδες από μόνο του. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να γίνει πιο υγιεινό το φαγητό αλλά και πιο νόστιμο, όπως με τη χρήση του σε σαλάτες.
Πώς να φτιάξετε σπιτικό Ξύδι Μηλίτη

Υλικά που θα χρειαστείτε:
Ένα βάζο με ευρύ στόμιο
Χαρτί κουζίνας
Λαστιχάκι
Σουρωτήρι

Συστατικά:
Τρία μικρά μήλα
Μία κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
Αρκετό νερό για να βυθιστούν τα συστατικά

Οδηγίες:
Κόψτε τα μήλα σας σε μικρά έως μεσαίου μεγέθους κομμάτια
Γεμίστε το βάζο με νερό έως ότου όλα τα κομμάτια να είναι βυθισμένα, και στη συνέχεια, προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου, μέχρι να απορροφηθεί καλά.
Τοποθετήστε χαρτί κουζίνας, πάνω από το άνοιγμα του βάζου, διπλώστε τις άκρες προς τα κάτω και τυλίξτε ένα λαστιχάκι γύρω από το χαρτί.
Αφήστε αυτό το μίγμα να καθίσει σε ένα σκοτεινό και ζεστό χώρο για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, ένα ντουλάπι είναι ιδανικό.
Μετά από αναμονή δύο έως τρεις εβδομάδες, στραγγίστε το μείγμα και στη συνέχεια επιστρέψτε το υγρό στο βάζο και αφήστε το να καθίσει για τέσσερις έως έξι επιπλέον εβδομάδες .
Κάντε μία δοκιμή για να δείτε αν η γεύση είναι στις προτιμήσεις σας. Εάν δεν είναι, αφήστε το μίγμα να καθίσει για λίγες ημέρες ακόμα. Αν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε ένα μπουκάλι ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο με δυνατότητα να σφραγίσει για την αποθήκευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου