Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Η ευεργετική δράση του σκόρδου για την υγεία μας!

Τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν το ρόλο του σκόρδου στην πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης, αλλά και στη σταδιακή μείωσή της. Ειδικότερα, η τιτλοποιημένη σκόνη σκόρδου LI 111 (KWAI) όχι μόνο προφυλάσσει από τις περισσότερες αιτίες των καρδιαγγειακών παθήσεων, αλλά έχει τη δυνατότητα και να τις μειώσει σταδιακά. 


Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ειδικών που συναντήθηκε στο Καρδιαγγειακό Συμπόσιο για το Σκόρδο. Επιπλέον, η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (American Heart Association) πρόσφατα αναγνώρισε τη σημαντική έρευνα που διεξήγαγε ο καθηγητής Gunter Siegel, M.D. από το πανεπιστήμιο Charite του Βερολίνου, ο οποίος μελέτησε την επίδραση της τιτλοποιημένης σκόνης σκόρδου LI 111 (KWAI) -κατά τα πολύ πρώιμα στάδια της δημιουργίας της αθηρωματικής πλάκας (nanoplaques)- και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αποτελεί έναν αποτελεσματικό, φυσικό τρόπο μείωσης του καρδιαγγειακού κινδύνου, δρώντας με παρόμοιο τρόπο με αυτόν της HDL, της «καλής» χοληστερόλης. 

Ιδιαίτερα σημαντικές είναι επίσης οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σκόρδου, καθώς εμποδίζει τις ελεύθερες ρίζες να οξειδώσουν την «κακή» LDL χοληστερόλη, εκμηδενίζοντας έτσι την ικανότητά της να φράζει τις αρτηρίες. Άοσμα δισκία σκόρδου (KWAI) αποδεικνύεται ότι βοηθούν: 

– Στη μείωση της διαστολικής πίεσης κατά 12,7%. 
– Στη μείωση της συνολικής πίεσης κατά 11%. 
– Στην ενίσχυση της φαρμακευτικής δράσης αντιυπερτασικών σκευασμάτων. 
– Στη μείωση της LDL («κακή» χοληστερόλη) κατά 21%. 
– Στην αύξηση της HDL («καλή» χοληστερόλη) κατά 5-10%. 
– Στη μείωση των τριγλυκεριδίων κατά 24%. 
– Έχει αντιθρομβωτική δράση (μείωση της τάσης αυτόματης συγκόλλησης των αιμοπεταλίων κατά 10%). 
– Σε αντι-βακτηριδιακή και αντι-μυκητιακή δράση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου