Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Τέσσερα «γιατροσόφια» για σπυράκια και ακμή

Αν και η ακμή και τα σπυράκια θεωρούνται κατ’ εξοχήν... εφηβικές ανησυχίες, δυστυχώς μπορεί να μας ταλαιπωρήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Παρακάτω θα δείτε τέσσερα προϊόντα που πιθανώς υπάρχουν στο σπίτι σας και χρησιμεύουν ως «γιατροσόφια» για τα σπυράκια και την ακμή.


1. Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα διαστέλλει τους πόρους και απομακρύνει την επιφανειακή λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα και υπολείμματα, βοηθώντας το δέρμα να παραμείνει καθαρό. Επίσης, εξισορροπεί το pH της επιδερμίδας, δρώντας ενάντια στις ανισορροπίες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ακμής. Τέλος, έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση ώστε να εξαλείψει τον ερεθισμό που προκαλεί η φλεγμονή της ακμής.

2. Γάλα μαγνησίας
Το γάλα μαγνησίας είναι ευρύτερα γνωστό ως «γιατροσόφι» για το στομάχι, είναι όμως αποτελεσματικό και ενάντια στη λιπαρότητα του προσώπου, η οποία συμβάλλει στην εμφάνιση της ακμής.

3. Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο έχει αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιασική δράση, ενώ παράλληλα απομακρύνει υπολείμματα, έλαια και νεκρά κύτταρα. Είναι αποτελεσματικό ενάντια στα σπυράκια χάρη στο μηλικό οξύ και στο γαλακτικό οξύ που περιέχει, τα οποία κάνουν απαλή απολέπιση στο δέρμα.

4. Παπάγια
Τα ένζυμα που περιέχει η παπάγια (παπαΐνη και χυμοπαπαΐνη) δρουν ενάντια σε μύκητες, βακτήρια και ιούς. Επίσης, το φρούτο παρέχει βιταμίνη Α, η οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους και συμβάλλουν στην ακμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου