Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ρόφημα με μαϊντανό για αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού

Ο μαϊντανός είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και ισχυρά
αντιοξειδωτικά που συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της κατακράτησης του νερού και στην αποβολή των τοξινών από το σώμα λόγω της ήπιας διουρητικής του δράσης. Καλλιεργείται στις εύκρατες περιοχές και τα φύλλα του χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και σε διάφορες σαλάτες. Ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες που τον χρησιμοποιούσαν ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις.


Τα φύλλα του μαϊντανού είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν και αιθέρια έλαια. Εκτός από φρέσκα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αποξηραμένα. Επίσης, είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη. Η χλωροφύλλη έχει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που δρουν για να ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Το ρόφημα μαϊντανού καταστέλλει την όρεξη και σε συνδυασμό με άσκηση και με δίαιτα, μας βοηθάει στην απώλεια βάρους και πόντων, στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και μας χαρίζει μια απαλή, λεία και υγιή επιδερμίδα.

Υλικά
– 1,5 λίτρο νερό

– Μισή κούπα φρέσκο μαϊντανό (ψιλοκομμένο)

– Χυμό από 1 φρέσκο λεμόνι

– Φέτες λεμονιού

Εκτέλεση

Βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Αφού βράσει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το μαϊντανό. Σκεπάστε το σκεύος και περιμένετε για περίπου 10-15 λεπτά. Έπειτα, φιλτράρετε το μείγμα και προσθέστε το χυμό λεμονιού. Μπορείτε να καταναλώσετε το ρόφημα είτε κρύο, είτε ζεστό. Αν θέλετε, για το σερβίρισμα, διακοσμήστε το ποτήρι με φέτες λεμονιού και απολαύστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου