Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με αυτόν τον τρ'οπο θα διώξετε τα έντομα φυσικά!

Τι μπορείς να κάνεις για τα πιο συνηθισμένα έντομα που μπορεί να… συγκατοικούν μαζί σου;



Κράτησε μακριά τα μυρμήγκια
Ψέκασε το μονοπάτι τους και τη φωλιά τους με άφθονο ξίδι ή με ένα μείγμα από σαπουνόνερο και οινόπνευμα. Για ευκολία βάλε το μείγμα σου μέσα σε ένα καθαρό ψεκαστήρι. Ρίξε κανέλα σε σκόνη στα σημεία απ’ όπου εντόπισες ότι μπαίνουν στο σπίτι ή άλειψε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας στη γραμμή του μονοπατιού τους.

Κράτησε μακριά τα κουνούπια
Τα κουνούπια αγαπούν τα στάσιμα νερά, οπότε, αν έχεις γλάστρες στο μπαλκόνι σου, τα πιατάκια τους αποτελούν ένα φιλικό οικοσύστημα γι’ αυτά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να τα στραγγίζεις τακτικά ή, αν είσαι πιο αποφασισμένη, να τυλίξεις με ένα πυκνό τούλι τις γλάστρες και τα πιάτα ώστε να τα αποθαρρύνεις να πηγαίνουν εκεί.

Μια γλάστρα με βασιλικό στο παράθυρό σου ή κοντά στη βεράντα βοηθά επίσης, αφού τα κουνούπια δεν αγαπούν τη μυρωδιά του.

Για να αποφύγεις τις «επιθέσεις» στο εσωτερικό του σπιτιού, κόψε φύλλα βασιλικού, τρίψ’ τα στις παλάμες σου και βάλ’ τα μέσα σε ένα μπολ μαζί με λίγο ξίδι για να φτιάξεις ένα φυσικό εντομοαπωθητικό για τη νύχτα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις με τη λεβάντα. Αν σε τσιμπήσει κουνούπι, βάλε λίγο ξίδι επάνω στο τσίμπημα και θα υποχωρήσει η φαγούρα.

Κράτησε μακριά τις μύγες

Με μια DIY μυγοπαγίδα: Βάλε σε ένα ποτήρι μηλόξιδο (για κάποιο λόγο οι μύγες και τα μυγάκια το αγαπούν τρελά),σκέπασε το άνοιγμά του με μεμβράνη και κάν’ της μια τρύπα. Οι μύγες θα μαζευτούν εκεί και θα μπουν στο ποτήρι, αλλά δε θα μπορούν να βγουν. Αν οι μύγες σου… αντιστέκονται, πρόσθεσε ένα κομμάτι φρούτου μέσα στο ξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου