Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Νικήστε τη χοληστερίνη με αυτά τα τέσσερα βότανα!

Αξιοποιήστε το φαρμακείο της φύσης, στο οποίο θα βρείτε πολλά βότανα για να παρασκευάσετε
ροφήματα, που θα σας βοηθήσουν να ρίξετε τη χοληστερίνη και να ενισχύσετε την υγεία της καρδιάς σας, αναφέρει το onmed.gr.


Κανέλα
Η κανέλα είναι γνωστή για τη συμβολή της στη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Έχει αποδειχθεί όμως ότι βοηθά και στη ρύθμιση της χοληστερίνης, καθώς μειώνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια, ενώ αυξάνει την «καλή» (HDL) χοληστερόλη. Μισό κουταλάκι την ημέρα μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη έως και κατά 18% και τα τριγλυκερίδια μέχρι 30%. Καταναλώστε την με μέτρο όμως, καθώς έχει βρεθεί ότι σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξική.

Πράσινο τσάι
Τα φλαβονοειδή που περιέχει και ειδικά οι κατεχίνες μειώνουν τα λιπίδια στο αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την οξείδωση της «κακής» (LDL) χοληστερίνης, που έχει συσχετιστεί με τον κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκλήρωσης, ενώ παράλληλα εμποδίζει την απορρόφησή της από το έντερο. Σύμφωνα με έρευνες η συστηματική κατανάλωση τσαγιού μπορεί να μειώσει τα λιπίδια του αίματος έως και 10% σε μόλις 3 εβδομάδες.

Δυόσμος
Ο δυόσμος μπλοκάρει την παραγωγή της χοληστερίνης στο συκώτι, ενώ παράλληλα διευκολύνει την έκκριση των χολικών οξέων, τα οποία μεταβολίζουν τα λιπαρά, ιδιότητα που οφείλεται στο κύριο συστατικό του, τη μενθόλη. Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα με τη χολή ή το συκώτι σας, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν την κατανάλωσή του.

Τζίντζερ
Έρευνες συνδέουν την κατανάλωση τζίντζερ (πιπερόριζα) με την πρόληψη της στεφανιαίας νόσου. Ρίχνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και εμποδίζει τη σύνθεση νέας χοληστερίνης. Επιπλέον, βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, μειώνει την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Έχει τέλος αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου