Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Συνταγή: Αφέψημα από βότανα για αποτοξίνωση και αδυνάτισμα

Πολλοί είναι εκείνοι που καταφεύγουν σε χάπια αδυνατίσματος στην προσπάθειά τους να χάσουν
κιλά. Τα χάπια, το μόνο που καταφέρνουν είναι να περιορίσουν, ελαφρώς, την όρεξη και να δημιουργούν την αίσθηση του κορεσμού. Όμως, τα ίδια αποτελέσματα μπορείτε να πετύχετε με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας ορισμένα βότανα. Τα βότανα σας βοηθούν να αποτοξινωθείτε και να αισθάνεστε χορτασμένοι, στα πλαίσια μιας ευρύτερης φυσιολογικής και υγιεινής διατροφής. Ας τα δούμε:


Τσουκνίδα
Υψηλή σε θρεπτικότητα, η τσουκνίδα περιέχει μεγάλη ποσότητα χλωροφύλλης, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών βιταμινών Α και C. Επιπλέον θεωρείται πως καθαρίζει το αίμα επειδή ενισχύει τη λειτουργία του ήπατος και των νεφρών.

Κανέλα
Είναι εξαιρετικό βότανο για το πεπτικό σύστημα με αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ταραξάκο
Το ταραξάκο ή πικραλίδα είναι ένα από τα καλύτερα αποτοξινωτικά βότανα. Επίσης περιέχει μεγάλες ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, προκαλεί διούρηση και τονώνει την επιδερμίδα.

Ginger
Και αυτό το βότανο αποτελεί εξαιρετικό αποτοξινωτικό. Καθαρίζει τη πεπτική οδό, τα νεφρά και το ήπαρ.

Σιβηριανό Ginseng
Αν και η πρωταρχική του δράση είναι στο νευρικό σύστημα, η επακόλουθη μείωση του stress που προκαλεί βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους και της ανησυχίας, όταν βρισκόμαστε σε φάση δίαιτας. Επιπλέον εξισορροπεί την όρεξη.

Αλθαία ή δενδρομολόχα
Υψηλής διατροφικής αξίας βότανο, βοηθά το έντερο να αποβάλλει τοξίνες και το ανακουφίζει από φλεγμονές. Επιπλέον είναι ήπιο διουρητικό.

Μάραθος
Ρυθμίζει την όρεξη, προκαλώντας αίσθημα κορεσμού. Επιπλέον αποτοξινώνει και καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά.

Ορμόνες και Αδυνάτισμα : Ο λόγος που μπορεί να δυσκολεύεστε να αδυνατίσετε και τι να κάνετε

Συνταγή
Παρακάτω ακολουθεί η δοσολογία που θα χρειαστείτε από το κάθε βότανο. Αναμείξτε τα όλα μαζί και κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε, θα παίρνετε 1-2 κουταλιές του γλυκού και θα φτιάχνετε αφέψημα. Βάλτε τα βότανα σε βραστό νερό, αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το 2-3 φορές τη μέρα.

– 2 μέρη τσουκνίδα

– ½ μέρος φλοιό κανέλας

– 1 μέρος ταραξάκο

– ½ μέρος ρίζα ginger

– 2 μέρη Σιβηριανό ginseng

– 1 μέρος αλθαία

– ¼ μέρος μαραθόσπορος.

Προσοχή: Το παραπάνω άρθρο έχει ενημερωτικό σκοπό. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συνταγή ή πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, ζητήστε τη γνώμη του κατάλληλου επαγγελματία υγείας ή διατροφολόγου. Εάν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αλληλεπιδράσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου