Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτή η σπιτική οδοντόκρεμα αντιστρέφει την ουλίτιδα και λευκαίνει τα δόντια

Οι παθήσεις του στόματος, των δοντιών και των ούλων, είναι πολλές. Πλάκα, πέτρα, ουλίτιδα,
περιοδοντίτιδα… Σίγουρα τα έχετε ακούσει όλα αυτά. Η ουλίτιδα είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα στο δυτικό κόσμο. Η ευρέως διαδεδομένη χρόνια μόλυνση των ούλων (ουλίτιδα) πιστεύεται ότι συμβάλλει στην καρδιακή νόσο.


Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η χρήση του φυτού neem (ή Αζαντίραχτα η Ινδική) στη φροντίδα των δοντιών έχει βοηθήσει τους χωρικούς Ινδιάνους στην αποφυγή των παθήσεων και της απώλειας των δοντιών, αν και δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις οδοντιατρικής περίθαλψης ή εξειδικευμένα προϊόντα.

Το neem χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τα παθογόνα βακτήρια, καθαρίζει τις πληγές και προστατεύει το μολυσμένο δέρμα. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες του μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των βακτηρίων που προκαλούν τερηδόνα και συμβάλουν στην κακή αναπνοή.

Το neem έχει ιδότητες που βοηθούν στην ανακούφιση του πόνου κι έτσι μπορεί να κατευνάσει έναν ενοχλητικό πονόδοντο. Έχει, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα.

Το αλάτι μπορεί να ανακουφίσει τα πρησμένα ούλα και να καταπολεμήσει τη μόλυνση των αποστημάτων. Το λάδι μέντας έχει αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Επίσης, φρεσκάρει την αναπνοή.

Αυτή είναι μια συνταγή για μια σπιτική οδοντόκρεμα. Μπορείτε να βρείτε τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά στα καταστήματα που πωλούν φυσικά προϊόντα ή online.

Αυτή η σπιτική οδοντόκρεμα, καταπολεμά την ουλίτιδα και λευκαίνει τα δόντια.

Συστατικά:
85 γρ. θαλασσινό αλάτι
170 γρ. μαγειρική σόδα
Αποξηραμένα φύλλα στέβιας ή στέβια σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη neem
5 σταγόνες μέντα

Μέθοδος Παρασκευής:
Συνδυάστε όλα τα υλικά μαζί.
Ανακατέψτε τα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
Φυλάξτε το σε δοχείο με καπάκι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση του neem στη φροντίδα των δοντιών δεν έχει δείξει απολύτως καμία παρενέργεια, σε αντίθεση με το φθόριο, πολλοί άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν τον τρόπο που φροντίζουν τα δόντια τους. Εσείς;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου