Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Έξι βότανα για φυσική καταπολέμηση του άγχους

Το άγχος είναι, δυστυχώς, μέρος της καθημερινότητάς μας. Το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζουμε και πόσο δυνατοί μπορούμε να σταθούμε απέναντί του. Δείτε τα έξι καλύτερα αγχολυτικά βότανα για να αποβάλετε το άγχος και το στρες με φυσικό τρόπο.


Χαμομήλι
Το χαμομήλι περιέχει πλούσιες καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια για την καταπολέμηση της υπερέντασης, της αϋπνίας, των πονοκεφάλων και γενικότερα για την επίτευξη της σωματικής ηρεμίας και ευεξίας.

Βαλεριάνα
Γνωστή για τις χαλαρωτικές της ιδιότητες, η βαλεριάνα είναι ένα από τα πιο γνωστά βότανα για την καταπολέμηση του άγχους και της αϋπνίας, από τα αρχαία κιόλας χρόνια.

Μαντζουράνα
Κατάλληλη για την ισορροπία του νευρικού συστήματος, η μαντζουράνα χρησιμοποιείται ως ρόφημα αλλά και στη μαγειρική.

Βαλσαμόχορτο
Ένα ισχυρότατο φυσικό ηρεμιστικό με πλούσιες και έντονες ιδιότητες. Το βαλσαμόχορτο, γνωστό από την αρχαιότητα για τις καταπραϋντικές του δράσεις, χρησιμοποιείται επίσης και για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Φασκόμηλο
Οι ιδιότητες του φασκόμηλου θα σας ενθουσιάσουν. Πρόκειται για ένα φυτό με πάρα πολλές χρήσεις, από τη μαγειρική μέχρι την ομορφιά. Χρησιμοποιείται από τα πολύ αρχαία χρόνια. Οι αρχαίοι Έλληνες το θεωρούσαν ιερό φυτό και το είχαν αφιερώσει στο θεό Δία. Πέρα από τις πολλαπλές του ιδιότητες και την κατευναστική του δράση, το φασκόμηλο, λειτουργεί θαυμάσια ως ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα κατά της εφίδρωσης.

Μελισσόχορτο
Tο μελισσόχορτο περιέχει πολυφαινόλες που βοηθούν στην καταπολέμηση βακτηρίων, τα οποία προκαλούν μολύνσεις. Επίσης, ανακουφίζει την ένταση και το στρες, μειώνοντας έτσι την κατάθλιψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου